Boeddhisme & Geweldloze Communicatie

12 februari 2009 | Door |

De grote vraagstukken van deze tijd maken duidelijk hoe onderling afhankelijk we als mensen wereldwijd zijn. Bijdragen aan het welzijn van anderen is een kwestie van gezond verstand – mijn geluk is verbonden met dat van jou.

 Hoe we met elkaar communiceren kan deze verbinding ondersteunen, maar ook verwijdering en pijn veroorzaken. Wat begint met goede bedoelingen strandt dan in woorden die gehoord worden als oordeel, beschuldiging of kritiek. Uit het boeddhisme en Geweldloze Communicatie (ontwikkeld door Marshall Rosenberg) komen bruikbare adviezen voor bewustwording en gebruik van taal. Wat gebeurt er tijdens een ontmoeting tussen mensen die zich graag laten inspireren door boeddhistische inzichten en/of Geweldloze Communicatie? Ik ben daar nieuwsgierig naar…

Op 6 november 2009 organiseer ik zo’n ontmoeting: een dag met een aantal lezingen, een paar workshops en voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Nieuwsgierig? Nog niet alle details zijn rond, maar wat bekend is, vind je op deze website.

Gecategoriseerd in :,

Commententaren zijn gesloten.