4 Kampvuursessies (GC voor mannen)

GC voor mannen, september-oktober 2024, Groningen

… voor mannen die de krachtige principes van Geweldloze Communicatie (GC) willen leren en toepassen.

Eind 2023 kreeg ik een uitnodiging van HP Bruna om een kop koffie te drinken. Hij was enthousiast geraakt na een training Geweldloze Communicatie (GC). Meer dan enthousiast, kan ik wel zeggen. En hij had zich verbaasd toen ik terloops had opgemerkt dat meestal meer vrouwen dan mannen aan deze training meedoen. Omdat HP had gemerkt hoe ingrijpend zijn relaties zijn veranderd sinds zijn kennismaking met GC, vroeg hij zich af: kunnen we niet een training opzetten voor mannen? Waarin we mannen laten kennismaken met GC en handvatten aanreiken om mee te experimenteren in al hun relaties?En zo geschiedde: de kampvuursessies waren geboren.

Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, is een methode die helpt bij het smeden van verbindingen, het verdiepen van luistervaardigheden, en het oprecht delen van onze behoeften en gevoelens. GC kan helpen om ons vermogen tot traditionele ‘mannenpraat’ en ‘oplossingsgericht luisteren’ aan te vullen. Zodat we op verschillende manieren kunnen zeggen hoe het met ons is en anders kunnen luisteren wanneer mensen hun boodschap met ons delen.

Wie wil ook wat belangrijks leren en doet er mee?

 

Voor mannen die (volgens zichzelf of hun omgeving) eraan toe zijn om nieuwe manieren van leren, groeien en verbinden te verkennen, zijn deze sessies een unieke kans. In een ontspannen sfeer oefenen we met het verhelderen en uiten van wat ons bezighoudt op een manier die empathie en begrip bevordert. We zullen oefenen met observeren zonder oordelen en het verwoorden van onze innerlijke ervaringen. We oefenen met verschillende manieren van luisteren. En we staan stil bij die alledaagse situaties waarin dit alles makkelijk gezegd is, en moeilijk gedaan. Na afloop van iedere sessie ontvang je een mail met handouts en/of oefenbladen.


Details van de serie

Data: 4 avonden 10 en 24 september, 8 en 29 oktober 2024
Locatie: Kampvuur van Tuin-in-de-stad, Groningen.

Kosten: Om deze kampvuursessies voor iedereen toegankelijk te houden en tegelijkertijd kosten te dekken, werken we op donatiebasis. Bij de eerste versie betaalden mannen een bedrag tussen 120 en 300 euro per persoon voor vier avonden. Meer informatie hierover ontvang je bij aanmelding.

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen of meer wilt weten, reageer dan via dit formulier -> https://lnkd.in/ebyit36E

Heb je vragen? Bel even met HP Bruna op 06-34225122.