4 Kampvuursessies (GC voor mannen)

GC voor mannen, maart-mei 2024, Groningen

… voor mannen die de krachtige principes van Geweldloze Communicatie (GC) willen leren en toepassen.

Onlangs kreeg ik een uitnodiging van HP Bruna om een kop koffie te drinken. Hij was enthousiast geraakt na een training Geweldloze Communicatie (GC). Meer dan enthousiast, kan ik wel zeggen. En hij had zich verbaasd toen ik terloops had opgemerkt dat meestal meer vrouwen dan mannen aan deze training meedoen. Omdat HP had gemerkt hoe ingrijpend zijn relaties zijn veranderd sinds zijn kennismaking met GC, vroeg hij zich af: kunnen we niet een training opzetten voor mannen? Waarin we mannen laten kennismaken met GC en handvatten aanreiken om mee te experimenteren in al hun relaties?En zo geschiedde: de kampvuursessies waren geboren.

Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, is een methode die helpt bij het smeden van verbindingen, het verdiepen van luistervaardigheden, en het oprecht delen van onze behoeften en gevoelens. GC kan helpen om ons vermogen tot traditionele ‘mannenpraat’ en ‘oplossingsgericht luisteren’ aan te vullen. Zodat we op verschillende manieren kunnen zeggen hoe het met ons is en anders kunnen luisteren wanneer mensen hun boodschap met ons delen.

Wie wil ook wat belangrijks leren en doet er mee?

 

Voor mannen die (volgens zichzelf of hun omgeving) eraan toe zijn om nieuwe manieren van leren, groeien en verbinden te verkennen, zijn deze sessies een unieke kans. In een ontspannen sfeer oefenen we met het verhelderen en uiten van wat ons bezighoudt op een manier die empathie en begrip bevordert. We zullen oefenen met observeren zonder oordelen en het verwoorden van onze innerlijke ervaringen. En we oefenen met verschillende manieren van luisteren.


Details van de serie

Data: 4 avonden (19/3, 2/4, 16/4, 14/5)
Locatie: Kampvuur van Tuin-in-de-stad, Groningen
Totale kosten: vrij te bepalen tussen de 150,- en 300,- incl. BTW

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen of meer wilt weten, reageer dan via dit formulier -> https://lnkd.in/ebyit36E

Heb je vragen? Bel even met HP Bruna op 06-34225122.