Workshop ‘De Sleutelverschillen van Geweldloze Communicatie’

1 oktober en 5 november, Zaltbommel

Als je bezig bent om Geweldloze Communicatie te leren en een plek te geven in jouw leven, dan loop je vroeger of later aan tegen ideeën die anders zijn dan je geleerd hebt. Er zijn verschillen tussen wat we geleerd hebben en wat het vraagt van ons om op een andere manier in de wereld te staan. Geweldloze Communicatie nodigt ons uit om onze levenslange patronen te erkennen, te verbinden met de behoeften die daaronder schuilgaan en om nieuwe manieren van denken en doen te omarmen. Als we de verschillen leren zien, kunnen ze een sleutel zijn naar een andere kijk.

Marshall Rosenberg, de grondlegger van Geweldloze Communicatie, werkte verschillende van deze sleutelverschillen uit, om mensen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Inzicht in deze sleutelverschillen helpt ons om te zien waar we nu zijn en waar we naartoe willen groeien op ons pad van geweldloosheid. Ze helpen ons om onze persoonlijke uitdagingen te zien en uit te stippelen hoe we kunnen oefenen.

In de workshop ‘De Sleutelverschillen van Geweldloze Communicatie’

  • Gaan we aan de slag met wat sleutelverschillen precies zijn.
  • Lichten we toe hoe de sleutelverschillen, de “Core Nonviolent Commitments” van Miki Kashtan en The Matrix van o.a. Jim en Jori Manske elkaar aanvullen.
  • Laten we verschillende manieren zien om met de sleutelverschillen te werken.
  • Demonstreren we hoe de sleutelverschillen een basis vormen om vragen van deelnemers aan trainingen te beantwoorden.
  • Ondersteunen we CNVC-certificeringskandidaten om met sleutelverschillen te werken in dagboekvorm en om hun begrip over te brengen op assessors en hun omgeving.

Trainers

Ik geef deze training samen met Elkie Deadman van Vine.

Praktische informatie

De training wordt op twee verschillende dagen gegeven met een online sessie na afloop. In de vier weken tussen de eerste en tweede dag werken deelnemers zelfstandig. In diezelfde periode spreken deelnemers ten minste eenmaal af met andere deelnemers voor online intervisie.  We hebben een datum hiervoor opgenomen in het onderstaande overzicht, zodat deelnemers dat moment in hun agenda kunnen vastleggen en zo de kans vergroten dat mensen ook beschikbaar zijn.

Dag 1:  Dinsdag 1 oktober,  Zaltbommel (live)

Dinsdag 15 oktober, 19.30-21.00: Intervisie online (zonder trainers) in buddy groepen.

Dag 2: Dinsdag 5 november, Zaltbommel (Live)

Digitale sessie: dinsdag 10 December, 19.30-20.30  (online met de trainers)

Investering

Prijs voor particulieren € 325,-, voor ZZP-ers € 425,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 800,-. Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW en zijn inclusief koffie/thee, lunches en studiematerialen.

Wil je meedoen, maar zijn de kosten de belemmering om je in te schrijven? Neem dan even contact op: ik wil graag kijken of we een oplossing kunnen vinden die werkt voor ons allebei!

Inschrijven

De inschrijvingen worden afgehandeld via het secretariaat van Vine.