Verder dan vier stappen

3 oktober 2023 , Eindhout (België)

Verbindende Communicatie wordt regelmatig gepresenteerd als een model voor gespreksvoering met vier stappen. Die eenvoud en het praktische karakter ervan maakt ook bemiddelaars nieuwsgierig én enthousiast.

Beoefenen van verbinding

Verbindende Communicatie is voor mij in de eerste plaats het beoefenen van samenhang: hoe ik als bemiddelaar in mijn vel zit en hoe ik met mijn oordelen omga, heeft onherroepelijk effect op het verloop van de gesprekken die ik faciliteer. Hoe ik mij verhoud tot de emoties van anderen en hoe ik mijn invloed gebruik heeft evenzeer invloed op de kwaliteit van de verbinding en de afspraken die tussen mensen ontstaan.

In deze eendaagse training duiken we daarom onder een theoretische kennismaking met Verbindende Communicatie. We oefenen met twee thema’s om te ervaren wat Verbindende Communicatie kan bijdragen voorbij ‘gesprekstechnieken’.

Zelf-regulatie en coregulatie

Ik communiceer mijn eigen gemak en ongemak ongemerkt met de mensen om me heen. Als mijn frustratie, onzekerheid of onmacht als bemiddelaar oploopt, is het van belang om mezelf te hervinden, zodat ik weer aanwezig kan zijn bij de anderen. Uit onderzoek blijkt dat bemiddelaars bij bijvoorbeeld zakelijke conflicten de emoties van ondergeschikten minder accuraat inschatten dan die van leidinggevenden. Om kunnen gaan met emoties van anderen is onlosmakelijk verbonden met het herkennen en erkennen van de eigen emoties. We werken met triggers en ontdekken hoe Verbindende Communicatie mij kan helpen de verbinding met mijzelf te hervinden in uitdagende gesprekssituaties.

Transparantie en neutraliteit

Onze ideeën conflicten, over professionaliteit, over ‘hoe het hoort’ kunnen bijdragen aan structuur, duidelijkheid en veiligheid. En soms leiden ze tot verstarring of verwijdering in gesprekken. We experimenteren met manieren om in te brengen wat ons als bemiddelaar bezighoudt op een manier die ten dienste staat van het bemiddelingsgesprek.

De training bestaat uit twee onderdelen: een trainingsdag op locatie in Eindhout (België0 en een gezamenlijke online supervisie van 2,5 uur, 6-8 weken na de eerste trainingsdag.

Data

Dinsdag 03 oktober 2023 (09:30 – 16:30)

Praatkracht – Huis voor Verbinding, Oude Vorstseweg 25, 2430 Eindhout

Online vervolg: Dinsdag 31 oktober 2023 (09:00 – 11:30)

Inschrijven kan via de website van Praatkracht (België).

Prijs

€ 300,00 excl. BTW
€ 363,00 incl. BTW
Materialen, drank en versnaperingen zijn inbegrepen in de prijs; lunch niet.
Als financiën jou in de weg saan om deel te nemen, neem dan graag even contact op via secretariaat@praatkracht.be om de mogelijkheden voor jou te bespreken.