Stilte als sleutel voor de mediator

19 juni 2020, Groningen

Stilte spreekt

Een van de partijen zegt: “Ik moet alimentatie betalen!

Een ander zegt; “Ik wil hem niet meer zien op de werkvloer…”

Als mediator weeg je steeds af wat bijdraagt aan verbinding en wat niet. Misschien ben je geneigd om daarbij verschillende soorten vragen te stellen en te reageren op inhoudsniveau. Met als effect dat het verhaal misschien boven water komt, maar de lading en de relatie niet… De spanning loopt op, het voelt ongemakkelijk en partijen komen uiteindelijk niet bij elkaar. In het uiterste geval, als er geen overeenstemming wordt bereikt, breekt hier de mediation af.

Als jij als mediator contact weet te maken met de lading onder de woorden, vergroot dat de kans op verdieping van het gesprek, op tevredenheid en op afspraken die werken.. Een stilte kunnen en durven laten vallen kan hierbij heel goed werken.

In deze training van 1 dag leer je om stilte als mediationvaardigheid in te zetten. We werken daarbij op basis van het gedachtengoed van Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Rosenberg schreef eens:

“Ons vermogen om empathisch te luisteren kan ons ruimte geven om kwetsbaar te blijven, kan mogelijk geweld ombuigen, kan ons helpen om ‘nee’ te horen zonder het op te vatten als afwijzing, kan ons helpen om levenloze gesprekken tot leven te wekken en zelfs om gevoelens en behoeften te horen die tot uitdrukking komen in stilte.”

Wij gaan een hele dag oefenen met:

– de stilte in jezelf – hoe kom ik daarbij terug?

– de stilte tussen ons en de stilte aan tafel:

– Hoe benut die zonder de ander te verliezen? 

– Hoe benut ik die om op tafel te krijgen wat er onder de oppervlakte broeit?

– Hoe benut ik die om duidelijkheid te creëren? 

Voor wie?

Voor die mediators die hun gespreksvoering en technieken willen verdiepen met behulp van de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. 

Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Vol is vol, dus meld je snel aan!

Investering?

Je betaalt €195 voor de training excl. btw. Dit is inclusief trainingsmateriaal, koffie en thee, en eenvoudige lunch. Alle deelnemers krijgen een certificaat van deelname. PE-punten zijn aangevraagd.

Trainers

Christiaan Zandt werkt als gecertificeerd trainer in Nonviolent Communication met mensen in groepen die op zoek zijn naar meer plezier en verbinding in samenwerking. Soms in de vorm van mediation, soms in training, soms in andere vormen.

Judith Bos werkt als MfN-registermediator en is gecertificeerd trainer in Nonviolent Communication

Waar en Wanneer

Locatie: Plantoor, Martinikerkhof, Groningen

Datum: 19 juni 2020

Tijd: 09.00 – 17.00 uur

 

Aanmelden? Leuk!

Stuur simpelweg een mailtje aan judithbos@accentmediation.nl of christiaan@bisho.nl. Je krijgt dan zo snel mogelijk van ons een  ontvangstbevestiging en aanvullende informatie over betaling.