Opleiding De Reis (Soest)

start 20 maart 2022, Stayokay Soest

De jaaropleiding De Reis is gericht op:

  • het leren van Geweldloze Communicatie op een diepgaand niveau
  • het integreren van Geweldloze Communicatie in je (professionele) leven
  • een deeltraject van het proces om gecertificeerd trainer te worden

In deze jaartraining gaan we met een vaste groep tot zestien personen gedurende zeven maanden op reis. Tijdens deze training, die van start gaat op 20 maart 2022, gaan we op exploratie om: Geweldloze Communicatie te leren, te integreren en te leven.

Reisplan

Het reisplan van de jaaropleiding ziet er als volgt uit:

Blok 1: ‘Op weg’
In dit openingsblok stippelt ieder zijn eigen pad uit voor de reis én verbinden we ons met de gezamenlijke tocht.

Blok 2: ‘De afdaling’
Tijdens deze tweedaagse ga je aan de slag met de oordelen over jezelf en wat dat zegt over je dieperliggende gevoelens en behoeften: op zoek naar jouw kern.

Blok 3: ‘Door berg en dal’
Dit derde blok is vooral gericht op het helder krijgen van de beelden die je hebt over anderen en het effect hiervan op je (professionele) relaties.

Blok 4: ‘Op eigen kracht’
Gedurende het vierde blok ligt de nadruk op het in je eigen kracht (gaan) staan en wat je in de wereld neer wil zetten op persoonlijk en/of professioneel terrein.

Blok 5: ‘De terugkeer’
Het afsluitende blok is gericht op het integreren van het geleerde door stil te staan bij je eigen reisverhaal en hoe je dit concreet vorm gaat geven in je dagelijkse (werk)leven.

Reisdoelen

Je bent van harte welkom op deze reis als je één of meer van de volgende doelen hebt:

  • Je wilt je bewustzijn over jezelf en je handelen vergroten
  • Je wilt Geweldloze Communicatie inzetten in je werk (bijvoorbeeld als trainer, verpleegkundige, consultant, leidinggevende, leraar, coach, opbouwwerker, ondernemer etc.)
  • Je wilt je (professionele) relaties verdiepen en daarbij Geweldloze Communicatie toepassen
  • Je wilt in het ‘hier en nu’ je eigen behoeften helder neerzetten én open blijven voor de behoeften van de ander in een ondersteunende groep
  • Je wilt een stap maken om gecertificeerd trainer te worden

Vorm van de jaaropleiding

In de jaaropleiding gaat het erom Geweldloze Communicatie te leren, te integreren en te leven. Daarom zal de nadruk tijdens alle oefeningen en interacties liggen op het toepassen van het proces van Geweldloze Communicatie én het bewustzijn daarvan voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We zullen afwisselend werken met de gehele groep, in kleine groepjes, tweetallen en individueel. Er zullen intervisie groepen worden gevormd waarmee ook tussen de blokken wordt gewerkt aan de thema’s die op dat moment aan de orde zijn.

Trainer

De training wordt gegeven door Christiaan Zandt.

Praktische informatie

Aantal deelnemers: maximaal 16

Voorbereiding: verzoek is om minimaal 4 dagen eerdere training Geweldloze Communicatie bij een gecertificeerde trainer te hebben gevolgd.

Locaties en data:
De locatie van de training is Stayokay Soest.
Blok 1: 20 t/m 22 maart 2022
Blok 2: 20 en 21 mei 2022
Blok 3: 30 juni en 1 juli 2022
Blok 4: 9 en 10 september 2022
Blok 5: 7 t/m 9 oktober 2022

Tijdstippen:
Blok 1 en 5 starten om 10.00 uur op de eerste dag en eindigen om 16.00 uur op dag drie. Blok 2, 3 en 4 beginnen iedere dag om 9.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Studiebelasting: Contacturen: 85, voorbereidingsuren: ± 25

Prijzen:

De deelnameprijs voor het jaartraject ‘De Reis’, bestaande uit 12 dagen training, bedraagt voor particulieren € 1.975,-. Voor deelnemers van wie het bedrijf/de organisatie deelname betaalt is de prijs € 4.250,- (vrijgesteld van BTW). Als je zelfstandige bent (ZZP-er, freelancer etc.) bedraagt het tarief € 2.750,-(vrijgesteld van BTW). Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren.
Prijs is inclusief koffie, thee en lunch.

Wil je contact met me op nemen als de financiën een belemmering vormen voor jou of je organisatie om deel te kunnen nemen aan de training? Ik sta ervoor open om daar een gesprek over te voeren omdat mijn intentie is om bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt.

 

Meer informatie

Deze informatie over de Jaartraining De Reis is ook te vinden op de website van Ai-opener. Voor praktische informatie over jaartraining De Reis kun je contact opnemen met Ingrid Bouland op 06-123 456 75 of een e-mail sturen naar info@ai-opener.nl. Voor inhoudelijke informatie kun je bellen met Christiaan Zandt op 06-38787461.

Aanmelden

Je kunt je inschrijven via de website van Ai-opener. Je schrijft je in door een aanbetaling van € 100,- over te maken en het inschrijfformulier in te vullen en te mailen aan Ingrid Bouland via info@ai-opener.nl.

Annulering:

  • Bij annulering door de deelnemer voor vier weken voor aanvang van de training wordt het betaalde bedrag teruggestort minus de aanbetaling van € 100,-.
  • Bij annulering na vier weken voor aanvang van de training wordt het betaalde bedrag minus de aanbetaling van € 100,- teruggestort als je zelf een andere betalende deelnemer vindt of je plaats door iemand van de wachtlijst kan worden ingenomen.